Telefon: 0411-166 70 - Epost: info@ytic.se

Öppettider: Måndag - Tisdag 8.00-18.00 Onsdag - Torsdag: 8.00-17.00 - Fredag: 8.00-14.00

Tandimplantat - Tandkrona eller bro?

Om du har förlorat en eller flera tänder kan du behöva få nya, konstgjorda tänder. Kanske behöver du ett eller flera implantat för att fästa de konstgjorda tänderna på. Ett implantat är en slags konstgjord rot i form av en skruv i titan, som tandläkaren skruvar fast i käkbenet vid en operation.

Nya tänder med hjälp av implantat.

Implantat är idag den bästa tekniken för att skapa nya, konstgjorda tänder. Att ersätta tänder med implantat är en ganska lång process, men när de väl är på plats fungerar de som riktiga tänder. Titanets unika egenskap att växa samman med käkbenet gör implantatmetoden möjlig.

Behandlingen börjar med ett par undersökningar och röntgen för att avgöra om en implantatoperation är en möjlig och bra lösning. När vi är säkra på att det kommer att fungera bra får du träffa en tandläkare, som under en operation fäster titanskruvar i tandbenet.

Tid för läkning av tandimplantat

Läkningstiden är tre till sex månader. Under den tiden behöver du inte vara tandlös utan får hjälp med en tillfällig lösning av din tandläkare. När titanskruvarna har läkt in i käkbenet fästs pelarna som de nya tänderna ska fästas vid. Sista steget är att framställa själva tänderna och sätta fast dem på implantaten. Efter några justeringar brukar din nya tandkrona eller bro bli färdig på 2-4 veckor.

Vardagen med implantat i dina tänder

Tänk på att rökning försämrar inläkningen av skruven i benet. Med implantat är det viktigt att du sköter din munhygien, så att du inte råkar ut för infektioner. Det är viktigt att du går på regelbundna kontroller av din bro eller krona hos oss.

Boka tid hos oss »​

Kontakta vår tandläkarklinik för bokning

av undersökning eller konsultation.​

Allmän tandvård »

​Vi erbjuder tandvård för hela familjen. Boka en undersökning hos en av våra tandläkare eller få en behandling hos våra tandhygienister.

Barntandvård »

Låt ditt barns allra första besök hos en tandläkare bli en positiv upplevelse hos oss. Gratis barntandvård till och med året barnet- ungdomen fyller 23 år.

Tandreglering »

Tandreglering till både unga och vuxna. Få rätt bett med vår hjälp. Ring och boka konsultation för att reglera dina tänder hos oss. OBS ingen kötid.

Implantat »

Återfå ditt leende med implantat. Om du behöver ersätta en eller flera tänder får du både konsultation och behandling hos oss.

Kontaktinformation

Ystad Tand & Implantat Center AB

Liregatan 2 - 27142 Ystad

Telefon: 0411-166 70

Epost: ​info@ytic.se

Öppettider

Måndag - Tisdag

​8.00 - 18.00

Onsdag- Torsdag

​8.00 - 17.00

Fredag

​8.00 - 14.00